Doprava zdarma již od 699,-

Červený kratom účinky

obsah článku

 

Jooo, červený kratom, tak ten je jeden z nejsilnějších. Využívá se hlavně pro své terapeutické účinky. Pojďme si o tom říct více.

Co je červený kratom

Červený kratom patří mezi “svatou” základní trojici kratomů. Vedle červeného se nejčastěji využívá i bílý a zelený. Avšak, co by lajka mohlo zmást je právě toto pojmenování, protože tyto “barevné” druhy nejsou odvozeny od barvy prášku či listů (ty jsou všechny vždy zelené či do žluta), ale barevné pojmenování značí to, kdy kratom byl sklizen a jaké barevné žilky si v té době na listu nacházeli. Pokud sklízíte kratom, který má červené žilky znamená to, že tento kratom je již plně dozrálý. A tím, že je dozrálý, tak má nejsilnější účinky a ty jsou právě u červeného kratomu.

Účinky červeného kratomu

Jak bylo zmíněno, tak červený kratom má nejsilnější účinky. V tomto případě se tedy jedná o dosti sedativní účinky.

Chronická bolest

Červený kratom lidé využívají hlavně kvůli jeho potlačování chronických bolestí jako bolest zad, artritidy či jiné dlouhodobé fyzické bolesti.

Nespavost

Díky svým sedativním účinkům pomáhá červený kratom s nespavostí.

Úzkost a stres

Díky svým sedativním účinkům pomáhá červený kratom při psychyckých bolestech jako třeba úzkost a stres.

Náhrada opioidů

Někteří červený kratom užívají jako náhradu opioidů. Jak těch z černého trhu, tak ale i těch co brali dříve na recept jako třeba morfin, oxycodon, tramadol aj. Zmírňuje totiž abstinenční příznaky bez většího rizika závislosti.

Dávkování červeného kratomu

Lepší vždy začít s menším množstvím a postupně si najít ideální dávku. Avšak pokud chcete jít na jistotu, tak se doporučeju u červeného kratomu dávkování přibližně 0,1 g na 1 kg vaší váhy. To znamená, že pokud máte 70 kg tak vaše dávka bude přibližně 7 g červeného kratomu. Avšak červený kratom je sám o sobě silný, takže bych se zde raději řídil opravdu menším množstvím a postupným hledáním ideální dávky.

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chcete zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.