Doprava zdarma již od 699,-

Jak užívat kratom

obsah článku

 

Kratom, kratom, kratom… Fantastická věc pro lidi co to užívají. Ale co když s kratomem začínáš a trochu v těch informacích plaveš? To nevadí, připravili jsme si pro tebe návod od A po Z, tak aby si věděl/a, jak kratom užívat. Tak jdeme na to!

Účinky kratomu

Pro správné pochopení, jak užívat kratom, je dobré si říct to nejzákladnější rozdělení a to je rozdělení na malé a velké dávky. Protože každý člověk je unikátní a stejné množství kratomu může mít na každého trochu jiný vliv.

Pokud si kratom vezmeš v menší dávce, tak pravděpodobně se dostaví tyto účinky:

  • Soustředěnost
  • Relaxace
  • Produktivita
  • Ukecanost
  • Zvýšená energie
  • Větší výkon při sportu či v práci
  • Motivace

Pokud si, ale kratomu dáš větší dávku, tak se dostaví pravděpodobně tyto účinky:

  • Tlumení fyzické bolesti jako třeba záda, klouby apod.
  • Lepší spánek
  • Potlačování stresu a úzkostí
  • Relaxace a uvolnění
  • Sedace

Pokud to ze začátku ale hned napálíš a dáš si brutální dávku, tak tě může potkat následující:

  • Závratě
  • Špatná koordinace
  • Nevolnost
  • a třeba i závislost, když to budeš přehánět

Ideální dávkování kratomu

Je dobré hned od začátku řešit správné dávkování. Jsou lidi, co to berou trochu “punkově” a měří to od lžičky, tak ale nikdy netrefíš stejné množství, protože na jednu čajovou lžičku se vejde 2-3 gramy a když si potřebuješ dát 2 lžičky, tak už je tam odchylka 2 gramy. Doporučujeme kratom opravdu vážit pomocí miligramové váhy. Samozřejmě záleží jaký kratom si vybereš, ale všeobecně se dá říct že dávky od 1 až do 5 gramů jsou právě ty stimulující a vyšší dávky 5 - 10 gramů jsou spíše sedativní/tlumící. A vyšší dávky nad 10 g si dává jen pár jedinců. Pro začátek zkuste začít třeba od 2 gramů a postupně přidávat. Je dokonce na to výpočet a ten je, že pokud chceš stimulující stav, tak se doporučuje cca 0,05 g na jedno kilo tvojí váhy. Tzn. že pokud Vážím 90 kg, tak ideální dávka je 4,5 gramů. Pokud chceš tlumící účinek tak zde se doporučuje 0,1 gramů na kilo tvojí váhy. Tzn. že týpek, co má 70 kg tak jeho dávka by měla být 7 gramů. Ale jak píšeme výše, raději začínat klidně s menší dávkou, ať se člověk vyhne problémům.

Jak často užívat kratom

Jednoduše dle potřeby a nepřehánět to, ale pojďme si to trochu více rozepsat. Opravdu to neberte každý den, to je cesta do pekel. Pokud kratom chceš užívat pravidelně tak nejbezpečnější cesta je jednou za 3 dny. To znamená, že si ho dáš v pondělí a dřív jak ve čtvrtek si ho nedáš. To je ten nejzodpovědnější přístup. Další ještě z těch zodpovědnějších je, že si ho nedáš vícekrát jak 3x do týdne. A samozřejmě si ho můžeš dávat individuálně podle potřeby. Ale pokud to chceš brát opravdu zodpovědně, tak použij jednu z rad výše.

V jaké formě užívat kratom

Nejčastěji se kratom prodává v prášku. Je to ta nejrozšířenější cesta. Stačí vzít vámi požadovanou dávku kratomu a rozmíchat ji ve vodě. Avšak chuť kratomu není žádné nebíčko, takže většině lidem ta chuť vadí. V tomto případě stačí kratom rozmíchat v nějakém slazeném nápoji jako jsou ochucené vody nebo nějaké černé limonády, co v USA chlastá Santa. A chuť kratomu rázem zmizí.

Dále je možné si kratom připravit formou čaje. Zaliju kratom horkou vodou, přidám cukr, med či stévii a rázem to chutná úplně jinak.

Pak někteří využívají kapsle či lisované tablety. Ty stačí zapít a spolknout a chuť necítíte. Avšak v tomto případě čekáte než se kapsle rozpustí a požadovaný stav může přijít o něco déle.

Někdo si kratom přidává třeba do jídla. Což za nás ideální není, protože břicho máte plné a trávení je vcelku pomalý proces a než se dostaví účinky, tak to bude trvat.

Pitný režim při kratomu

Je to něco nového, takže doporučujeme po užití kratomu vypít větší množství vody a samozřejmě dodržovat po celý den pitný režim.

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.