Doprava zdarma již od 699,-

Kratom a ADHD

obsah článku

 

V poslední době stoupá popularita kratomu a proto roste i zájem o to, jaké kratom může mít účinky a vliv při ADHD. Pojďme si společně o tomto tématu říct více.

Co je ADHD?

ADHD je porucha, která se nejčastěji diagnostikuje v dětství, ale může pokračovat i v dospělosti. Jedná se o chronický stav, který zahrnuje kombinaci problémů, jako jsou potíže s udržením pozornosti, hyperaktivita a impulzivní chování. Lidé s ADHD mohou mít také problémy s organizačními dovednostmi, plánováním, dodržováním termínů a dokončením úkolů.

Účinky kratomu

Kratom jehož listy obsahují alkaloidy jako Mitragynin či 7-hydroxymitragynin mohou ovlivňovat náladu, vnímání bolesti, zvyšovat energii a zvyšovat i míru soustředění.

Kratom při ADHD

Někteří lidé využívají kratom právě jako alternativní přírodní řešení. Hlavně v menších dávkách totiž kratom působí stimulačně a lidé se dokáží více soustředit. Snižuje hyperaktivitu a impulsivitu, poskytuje uklidňující stav a díky tomu člověk má pak lepší kontrolu, uspořádané myšlenky a klidnější chování. Někteří uživatelé s ADHD uvádějí, že vydržet u něčeho více než 5 minut je obtížné, ale na kratomu se dokáží soustředit na učení klidně jednotky hodin.

Zde zkušenosti uživatelů:

chunkiee69 napsal:

Doporučuji kratom na ADHD, dávám pondělí až pátek max 3.5g denně a přesně na tu pozornost a lehce i ostatní symptomy pak jako by nebyli. Klidně těch 3.5g do 2-3 dávek během dopoledne. A určitě doporučuji víkendy bez kratomu pro srovnání tolerance.

Zdroj: reddit.com

A takových referencí jsou na internetu desítky.

Rizika a bezpečnost kratomu

Je potřeba seznámit se s potenciálními riziky kratomu. Většinou je to způsobené špatně nastaveným dávkováním a četností užívání. Při častém nezodpovedném užívání velkých dávek se při vysazení mohou dostavit abstinenční příznaky. Při velkých dávkách zase místo soustředění se můžou dostavit pocity nechutě, motání hlavy, špatná koordinace, unavenost. Proto pokud se rozhodnete kratom zkusit doporučuji stanovit si dávkování a toho se držet.

Jaký kratom na soustředění

Základní rozdělení kratomu jsou tři - červený, zelený, bílý. Červený je ve zkratce na bolesti a pocity “blaženosti”. Bílý je právě na soustředění a trochu energie. A zelený je něco mezi. 

Článek je pouze informativního charakteru a není založen na lékařském zkoumání. Zkušenosti kratomu při ADHD jsou pouze názorem referujícího. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.