Doprava zdarma již od 699,-

Kratom a alkohol

obsah článku

 

Kratom společně s alkoholem je téma, které zajímá mnoho uživatelů. Obě “látky” jsou oblíbené pro své účinky, avšak společné užívání vyvolává několik otázek. Pojďme se společně kouknout na zoubek tomu, jak kratom a alkohol fungují a jak to bude vypadat, když tyto dvě látky budete míchat.

Účinky kratomu a alkoholu

Účinky kratomu

Máme více druhů kratomů, základní jsou však tyto 3:

Bílý kratom: více energie, koncentrace a soustředěnosti

Červený kratom: více chill pocit a zmírňuje chronickou bolest

Zelený kratom: Střední cesta bílého a červeného kratomu - stimulující a zároveň uklidňující účinky

Účinky alkoholu

Alkohol jsme snad alespoň jednou měl každý. Jeho účinky převážně jsou, že člověk ztrácí zábrany, je uvolněný a je více energetický.

Chemické složení kratomu a alkoholu

Kratom obsahuje alkaloidy jako mitragynin a 7-hydroxymitragynin a dalších asi 40 látek, které působí na opioidní receptory v našem těle a to právě způsobuje ty stavy jako euforie, sedace, apod. Alkohol působí především na GABA receptory v našem těle což vede k uvolnění, snížení práhu bolesti a snížení zábran.

Společné užívání

Někteří by právě chtěli užívat alkohol a kratom společně pro zesílení jejich účinků nebo prostě chlastají a berou kratom a chcou vědět, co to s jejich tělem udělá. Za nás tuto kombinaci silně nedoporučujeme. Kombinace alkoholu a kratomu totiž má nepředvídatelné účinky a mnohonásobně zvyšuje šanci na dostavení vedlejších účinků.

Co se stane, když bude to budu míchat

To nejmenší zlo, co se Ti může stát je větší sedaci, resp. budeš více unavený, ospalý, malátný. Ale to je to nejmenší, pokud to přeženeš, tak brutálně začínáš zatěžovat organismus a pravděpodobně se dostaví něco z těchto vedlejších účinků:

Špatné dýchání

Může se snížit frekvence dýchání, což může být i pro některé jedince životu ohrožující.

Zvracení či nevolnost

Sami o sobě kratom i alkohol v přehnané míře způsobují žaludeční problémy, kombinace jen tento problém zesiluje.

Dehydratace

Alkohol i kratom sám o sobě dehydratuje tělo. už jen člověk, který je jen na kratomu či jen na alkoholu musí dodržovat striktně pitný režim. Však to znáte ten sucháč druhý den ráno když se probudíte po kalbě. A teď najednou kdybyste požili tyto dvě látky, tak dehydratace se jen prohlubuje.

Poruchy koordinace

Alkohol snižuje schopnosti těla se pohybovat. A kratom v kombinaci s alkoholem špatnou motoriku zesiluje, což může způsobit úraz či pád.

Riziko psychických problémů

Po konzumaci obou látek se mohou dostavit úzkosti, deprese či paranoia. Hlavně u lidí, kteří tyto problémy dříve měli.

Dále pak v rychlosti třeba další vedlejší účinky jako třeba kardiovaskulární rizika, zvýšená toxicita jater a zvýšení rizika závislosti.

Zkušenosti uživatelů

Většina uživatelů kratomu Vám řekne, ať se alkoholu vyhýbáte. A pokud se o víkendu chcete jít bavit, tak si prostě ten den kratom již nedávejte a jen chlastejte. Navíc hodně uživatelů po “odhalení” kratomu alkohol vysadí úplně. Je to z toho důvodu, že ty stavy co máte z alkoholu - jste přátelštější, ukecanější, pozitivnější a prostě v dobré náladě, tak kratom, hlavně bílý a zelený, Vám tyto stavy také navodí a hlavně dokážete se pak na tom bavit s podobnými účinky jako na alkoholu a navíc máte čistou a jasnou hlavu. Bonus na závěr, tu opilou frajerku, co sbalíš v baru si pak můžeš odvézt osobně domů.

 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.