Doprava zdarma již od 699,-

Kratom absťák

obsah článku

 

Nic se nemá přehánět a u kratomu to platí dvojnásob. Proto se může stát, že při vysazování kratomu se může dostavit absťák. Pojďme se na toto téma kouknout víc do hloubky a rovnou si řekneme jak se absťáku vyhnout a jak případně kratom vysadit.

Vznik absťáku

Ač se to některým líbit nebude, tak za absťák si většinou můžou sami. Je to jako s kafem. Pokud to přeháníš, leješ do sebe X šálků denně, tak se prostě bez kafe budeš cítit na *****.

Absťák na kratomu vzniká podobně - nedodržuješ dávkování, které sis nastavil, zvyšuješ dávky a kratom užíváš častěji než je zdrávo. Ale to je teď jedno, pojďme si říct, jak z toho ven.

Abstinenční příznaky

Ty se můžou projevit po výrazném snížení dávkování nebo při vysazení kratomu úplně - hlavně tedy po dlouhém a pravidelném užívání. Počítej s příznaky jako úzkost, náladovost, podrážděnost, pocení, nespavost.

Délka trvání abstinenčních příznaků

To závisí na mnoha faktorech. Opět pokud kratom užíváš podle doporučení, pravděpodobně žádné absťáky nemáš. Pokud seš dlouhodobý uživatel, co si dává větší dávky a pravidelně nevysazuje, tak lidé se shodují, že absťák trvá cca 2-3 dny.

Zmírnění abstinenčních příznaků

I když se necejtíš dobře, nemáš chuť k jídlu ani chuť nic dělat, je třeba se držet alespoň základů, které Ti pomůžou tyto příznaky zvádnout lépe. Drž se stravování - dále jez zdravě. Čokoláda či hranolky Ti neublíží, ale tahle strava by měla být jen v malé míře. Prostě ať tvoje strava je vyvážená s důrazem na živiny a vitamíny. Pokud chuť k jídlu nemáš, tak to překousni a dej si klidně menší porce. Běž si zacvičit - zaměstnej hlavu. Nepotřebuješ se doma utápět v myšlenkách, běž ven a něco dělej. Mysli hodně na pitný režim, víc než obvykle - případně zkus vitamíny či třeba zázvor, který funguje proti nevolnosti.

Jak bezpečně vysadit kratom

Možná Tě s tím už štvu, ale je lepší tohle vůbec neřešit a do této fáze se nedostat. Takže se kousni a začni dodržovat dávkování a četnost. Ale pokud už v té fázi seš, tak nejméně bolestivý způsob, jak vysadit kratom je ten, že ho začneš vysazovat pomalu. Ber ho dál v podobném intervalu, ale snižuj si dávkování. Tímto způsobem z velké části eliminuješ většinu abstinenčních příznaků.

 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.