Doprava zdarma již od 699,-

Kratom dávkování

obsah článku

 

Dávkování kratomu je důležité pro dosažení požadovaného efektu. Pojďme se společně tomu kouknout na zoubek a zjistit ideální dávku.

Ideální dávka kratomu

Toto je opravdu individuální záležitost. Dávkování závisí na mnoha faktorech jako třeba hmotnost člověka a jeho tolerance na kratom. Ale pro základní výpočet se doporučuje cca 0,05 - 0,1 gramů na kilogram tělesné hmotnosti. Pokud tedy vážíte třeba 80 kg, tak vaše první dávka, od které se odrazíte, by měla být přibližně 4 - 8 gramů.

Záleží, co chceš za stav

Kratom při menším dávkování je spíše stimulační zatímco při větší dávce je sedativní. Takže pokud chceš aktivitu, soustředění doporučujeme se držet spíše cca 0,05 gramů na kilogram tělesné hmotnosti. Pokud kratom užíváš pro “chill” či třeba při bolestech drž se spíše 0,1 gramů na kilogram tělesné hmotnosti.

Dávkování kratomu přes lžíci

Moc to nedoporučujeme, ale je to ta lehčí cesta. Ideálně pokud máš miligramovou váhu, ale pokud ne tak si holt musíš vystačit s lžičkou. Kávová lžička má cca 2-3 gramy, takže je horší trefit si požadované množství. Opět apel na miligramovou váhu, ale pokud to máš na salámu, tak ti stačí lžička.

Předávkování kratomem

Pokud kratom užíváš zodpovědně, tak se ti to asi nestane, ale je dobré si říct, co se stane když to s dávkováním kratomu přeženeš. Píšeme to z toho důvodu, abys raději začal s málem a postupně dávku zvyšoval. Předávkování sebou nese jistá rizika. Můžou se dostavit závratě, špatná koordinace či třeba nevolnost.

Dlouhodobé užívání vysokých dávek

Pokud k tomu nebudeš přistupovat zodpovědně a každou chvíli si dávku navyšovat, tak se taky může stát že tvoje tolerance na kratom se bude zvyšovat a odvykačka je těžká dřina jako u všech závislostí. Jak jsme psali výše, raději začít s málem, poznávat reakce svého těla a postupně navyšovat. Doporučujeme neužívat kratom každý den a jednou za čas ho na nějakou dobu vysadit. 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.