Doprava zdarma již od 699,-

Kratom test na drogy

obsah článku

 

Zajímá Vás jestli kratom odhalí testy na drogy? Kratom totiž obsahuje alkaloidy jako je mitragynin a 7-hydroxymitragynin, které mají psychoaktivní účinky a používají se v běžné populaci jako stimulanty či sedativa v závislosti na velikosti dávky.

Standardní drogové testy

Testy, které používá policie nebo zaměstnavatel, se zaměřují na narkotika a metabolity - jako jsou opiáty, THC, kokain, amfetaminy a benzodiazepiny. Kratom neobsahuje ani není součástí těchto látek. Jeho aktivní složky jsou právě mitragynin a 7-hydroxymitragynin a ty se výrazně liší od výše popsaných, proto tyto testy kratom neodhalí.

Speciální testy na kratom 

Existují speciální testy, které se zaměřují na detekci alkaloidů obsažené v kratomu jako např. mitragynin. Nejedná se však o standardní testy a používají se spíše ve specifických případech, např. v lékařských a výzkumných studií.

Mám to vůbec řešit?

Upřímně tohle téma ani moc řešit nemusíte, protože kratom není podle Legislativy ČR nikterak omezen v uchovávání, prodeji, držení. Čili ani Vás na kratom nikdo testovat nebude a ikdyby v teoretické rovině testoval, tak Vám nic nemůže. Omezen je částečně jen prodej kratomu, protože se nesmí prodávat za účelem spotřeby, ale jako sběratelský předmět. Proto ani prodejci, na svých webech na stránce produktů nemohou rovnou napsat něco ve smyslu: Po požití tohoto kratomu, tento kratom bude mít takové a makové účinky. Většinou si ty účinky musíte vyčíst právě někde na blogu.

Kratom v krvi

Opět nikdo tě testovat nebude, ale pojďme si říct jak dlouho vydrží kratom v krvi. Závisí to na mnoha faktorech jako je četnost užívání, rychlost tvého metabolismu, množství dávky či tvoje citlivost na toto testování. Dá se říct, že alkaloidy mitragynin a 7-hydroxymitragynin mohou být v krvi detekovány z pravidla v řádech jednotek dnů.

Po jednom užití bude kratom v krvi detekován cca v rozmezí 24 - 48 hodin.

Při pravidelném uživání a vyšších dávkách kratom v krvi vydrží cca týden - v ojedinělých případech i více.

Kratom v moči

Platí to co jsme si řekli výše, záleží na mnoha faktorech a doba po kterou kratom zůstává v moči je podobná jako u krve. Je dobré, ale poznamenat, že studie ohledně kratomu jsou stále v plenkách a nikdo nemá možnost testovat stovky či tisíce lidí na tyto látky, takže postupem času budeme všichni vědět i více informací.

 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.