Doprava zdarma již od 699,-

Kratom vedlejší účinky

obsah článku

 

Kratom je hodně oblíbený pro své účinky. Zlepší náladu, potlačí chronickou bolest zažiješ lepší koncentraci. Ale i tato zázračná “bylina” má své ale.. A to jsou vedlejší účinky, když to s kratomem přeženeš. Pojďme si k tomu říct raději více.

Jak funguje kratom v těle

Kratom resp. jeho alkaloidy, působí na opioidní receptory v mozku a díky tomu můžeš zažít jeden ze stavů, pro který jsou odrůdy kratomu známé. Mezi nejčastější patří třeba soustředěnost, více energie, úleva od bolesti aj.

Avšak nic se nesmí přehánět a u kratomu tohle rčení platí dvojnásob. Stále je to tvé tělo a měl/a bys přemýšlet i nad vedlejšími účinky.

Nežádoucí účinky kratomu

Když si vezmeš malou dávku třeba, tak se ti pravděpodobně nic nestane, v ojedinělých případech Ti kratom nemusí sednout. Má takovou hořkou chuť, prostě takovej zelený čaj - avšak voní to hezky.

Když to přeženeš s dávkováním, tak počítej, že tvůj stav nemusí být žádná hitparáda a může se dostavit nějaký z vedlejších účinků.

Nejčastěji to jsou:

Nevolnost a zvracení

Je to jeden z nejběžnějších vedlejších účinků kratomu. Hlavně pokud s kratomem začínáš a hned od začátku si napálíš velké dávky. Většinou to probíhá tak, že ti není dobře od žaludku a v některých případech se dostaví i zvracení. Je to způsobeno totiž stimulací opioidních receptorů v gastrointestinálním traktu… Zní to odborně, ale je to prostě trávicí soustava 😃

Závratě a zmatenost

Opět pokud to s dávkou napálíš, tak se může stát, že se ti změní náhle krevní tlak a bude to mít vliv na tvoji rovnováhu v mozku. Takže i tvoje rovnováha a otupělost bude K.O.

Zácpa

Kratom ti může zpomalit pohyb ve střevech a bude pro tebe obtížnější chození na velkou.

Změny nálady a úzkost

Může se stát ve vyšších dávkách... ale tohle je jeden z účinků, který někteří jedinci mohou pocítit i když to s dávkou nepřehánějí. Je to z toho důvodu, že kratom interaguje s neurotransmitery v mozku a všichni nemusí pociťovat jen stav euforie, ale může se právě dostavit i úzkost či deprese.

Únava a ospalost

Při vyšších dávkách (hlavně u červeného kratomu) může kratom působit hodně sedativně a to vede k větší únavě a ospalosti. Zase nadruhou stranu červený kratom tímto způsobem užívají lidé, co mají problémy se spánkem.

Nepříjemný pocit v ústech

Po vypití kratomu můžeš mít takový nepříjemný pocit v ústech. Prostě takový povlak na zubech a jazyku jak po vypití silného zeleného čaje.

Sucháč

Sucháč je způsobem tím, že slinné žlázy produkují méně slin, což je trochu nepohodlné. Ale ve srovnání se sucháčem na trávě je to jak pohádka. hodí se určitě mít po kapse raději i jelení lůj.

Menší chuť k jídlu

Neví se ještě přesně proč, ale snížení chuti k jídlu způsobuje právě působení kratomu na trávicí soustavu nebo ovlivňuje mozkové centrum, které má na starost regulaci hladu.

Riziko závislosti a odvykačka

Při pravidelném užívání - vícekrát týdně - nedejbože každý den… - a i při vyšších dávkách, tak na kratomu může vzniknout fyzická i psychická závislost. Odvykačka není nic příjemného. U každého to může být trochu jinak, ale budou to minimálně 3 dny nepříjemností jako třeba podrážděnost, pocení a střídání nálad.

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.