Doprava zdarma již od 699,-

bílý kratom účinky

obsah článku

 

Bílý kratom vedle červeného a zeleného patří mezi nejčastěji užívané kratomu. Pojďme se kouknout jak se od ostatních druhů liší a jaké má účinky.

Co je bílý kratom

Bílý kratom je jeden z hlavních druhů kratomu. Nejčastěji se užívají právě bílý, zelený a červený. Pro úplného lajka. Barvy kratomu nejsou odvozeny od toho jakou barvu má daný prášek kratomu. Na listech při sklizni jsou takové barevné žilky, které značí, v jaké fázi zrání je právě strom. Od bílých - světlých - žilek je právě odvozen bílý kratom. To značí, že strom není ještě plně dozrálý. Plnou dozrálost značí červené žilky, ale to bychom se dostali na jiné účinky a to nechceme.

Účinky bílého kratomu

Jak již bylo řečeno, tak bílí kratom se sklízí když není strom ještě plně dozrálý. čím více je strom totiž zralý, tak účinky jsou spíše sedativní. Díky dřívější sklizni se stane to, že účinky bílého kratomu jsou spíše energičtější a více koncentrovanější.

Vyšší energie

Bílý kratom užívají lidé - studenti, pracující, podnikatelé pro zvýšení energie. Je to něco jako kafe či redbull s troškou větší intenzitou, avšak stav vydrží i několik hodin.

Lepší nálada

Dále pokud potřebujete srovnat náladu. Třeba jste podráždění či během dne vaše nálada je jako na houpačce. Díky bílému kratomu máte pak mirnou pozitivní náladu.

Motivace a vyhoření

Sám o sobě kratom vám nenadělí nápady a nebudete sršet pozitivní motivací. Avšak má na to také vliv. Tím že máte lepší náladu, tak pracovní úkoly Vám jsou dělat o mnohem lépe.

Pre-workout

Někteří lidé používají bílý kratom jako nakopávač před fyzickým cvičením. Dodává energii a uklidňuje hlavu.

Soustředění

Člověk na bílém kratomu není tak roztěkaný, nezajímají Vám moc ostatní vjemy - jako třeba sociální sítě - a dokážete se vcelku s lehkostí koncentrovat na aktuální úkoly.

Dávkování bílého kratomu

I bílý kratom, například od červeného, má trochu jiné dávkování. Samozřejmě vždy záleží na jedinci, ale je třeba určit si přibližnou dávku, ať to s kratomem na začátku hned nepřeženete. Začněte klidně s malým množstvím. Avšak u dávkování bílého kratomu platí, že optimální dávka na začátek by měla být cca 0,05 g na 1 kg vaší tělesné hmotnosti. Pokud tedy vážíte 100 kg, tak první ideální dávka pro vás by měla být přibližně 5 g. Více o dávkování jsme psali v tomto článku.

 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.