Doprava zdarma již od 699,-

Předávkování kratomem

obsah článku

 

Kratom má skvělé účinky na lidský organismus, když se to nepřehání… Co se ale stane když to s dávkováním přeženeš a existuje i nějaká hranice pro předávkování, kdy skončíš pod drnem?

Nic se nemá přehánět

Kratom pro některé může být dobrý pomocník, ale zlý pán. Pokud užíváš kratom s rozumem, tzn. nenavyšuješ dávky a nezmenšuješ časové intervaly, tak Ti kratom bude spíše k užitku. Pokud to ale přeháníš s dávkováním či bereš ho každý den a klidně několikrát denně, tak si možná koleduješ o průser.

Předávkování kratomem

Definujme si, co je předávkování. Pokud tě zajímá jestli existuje nějaká smrtelná dávka, tak z praxe to nikdo neví, protože čistě na kratom ještě nikdo neumřel. Odhaduje se, že smrtelná dávka kratomu je cca 200 g ve velmi krátkém časovém intervalu. Což pokud si třeba dáváš půl litru vody a do toho 2,5 g kratomu, tak bys musel vypít těchto půllitrovek 80 - a to i kdyby si hodně chtěl, tak je to snad nemožné.

Jen pro zajímavost - smrtelná dávka kofeinu je cca 10 - 20 g. A to taky prostě normální člověk neupije, protože by musel během krátké doby vypít 50 - 100 klasických šálků.

Ujede ti ruka při dávkování

Něco jiného je, pokud si držíš svoji dávku a stane se, že to přeženeš. Pokud je to v rámci jednotek procent - např. tvoje dávka je 5 g a místo toho si dáš 6, tak se nic extra nestane. Pokud ale si místo 5 g dáš 15, tak se mohou dostavit nežádoucí účinky.

Nežádoucí účinky

Mezi nejčastější nežádoucí účinky patří nevolnost, závratě, zmatenost, zácpa, změna nálady, úzkost, únava či ospalost. Více o vedlejších účincích jsme psali v tomto článku.

Jak se vyhnout nežádoucím účinkům

Je to jednoduché - stačí se držet toho, co mi vyhovuje. Pokud vím, že moje ideální dávka je 5 g, tak tuto dávku za žádnou cenu nenavyšuji. Pokud po čase zjistím, že účinky již nejsou tak silné, je potřeba kratom vysadit, počkat až si tělo zase sníží toleranci na kratom a můžu pokračovat s předchozím dávkováním.

 

Článek je pouze informativního charakteru. Podle legislativy ČR není kratom schváleným výživovým doplňkem, či potravinou. Jedná se pouze o sběratelský předmět. Pokud si kratom chceš zakoupit právě pro sběratelské účely, můžete si vybrat zde.